• Mig og mafiaen – mit arbejde i en verden af mafia og antimafia

Mig og mafiaen – mit arbejde i en verden af mafia og antimafia

Almindelige sicilianeres liv påvirkes af mafiaen. Jeg kommer tæt på dem, hvor trusler og mord er en del af dagligdagen.

IMG_4649 - KopiJeg har i mange år arbejdet med Sicilien og mafiaen. Og min unikke evne til at få foden indenfor har givet mig interviews med indflydelsesrige og ellers utilgængelige personer, herunder den historiske forsvarsadvokat for mafiabossen over dem alle, Totò Riina. Advokaten, Cristoforo Fileccia, havde i 20 år nægtet at give interviews, men det lykkedes mig alligevel at få et interview med ham i 2011. Han døde i 2012, og interviewet til mig er det eneste, han har givet.

I sommeren 2014 fik jeg adgang til retssagen om de formodede forhandlinger mellem staten og den sicilianske mafia, Cosa Nostra. Det bragte mig i tæt kontakt med anklagerne i sagen og deres livvagter.

Scorta-Civica-HøjtAnklagerne lever et hårdt liv, og deres mange livvagter følger dem overalt. Men selv dette kan ikke redde dem fra en eventuel bilbombe. Og derfor kæmper en lille gruppe private borgere (Scorta Civica) for at få bomb jammers og bedre sikkerhed til anklagerne i mafiaretssagerne.

Når jeg er i Palermo, er jeg en del af Scorta Civica, og når jeg ikke yder civil beskyttelse foran retsbygningen i Palermo, interviewer jeg de mange borgere, der er ofre for mafiaen. Nogle er overlevende, nogle er familiemedlemmer, kolleger og venner til dem, der er blevet slået ihjel.

Min passion for sagen har skabt et tæt netværk på Sicilien, der også har givet mig adgang til journalister, læger og politifolk, der har været blandt de første på stedet ved de to store attentater på Sicilien i 1992, hvor anklagerne, Falcone og Borsellino, blev slået ihjel.

Kontakt mig, hvis du vil booke et foredrag, eller hvis du ønsker yderligere information.

Share