Bomb jammers er endelig kommet til Palermo, men de kan ikke tages i brug

Eskortebiler-2Efter lang tids efterspørgsel på de bomb jammers, der vil kunne redde anklager Di Matteo fra en mulig bilbombe, er de endelig kommet til Palermo og klar til brug.

Gruppen Scorta Civica, der yder civil beskyttelse til mafiaanklagerne, har i mange måneder krævet, at de mest udsatte og dødstruede anklagere får udstyret deres skudsikre biler med de såkaldte bomb jammers – en anordning, der kan forhindre en bombe aktiveret af en fjernbetjening.

Og efter mange måneders kamp er en skudsikker bil endelig blevet udstyret med en bomb jammer. Men bilen står nu på tredje uge på en af politiets kaserner.

Det er det berygtede italienske bureaukrati, der trækker sagen i langdrag. Di Matteos livvagter har taget de nødvendige specialiseringskurser, der giver dem den nødvendige viden for at kunne betjene enheden.

Men livvagterne er ikke blevet godkendt til dette. Det eneste, der mangler, er en underskrift. En underskrift er det, der står i vejen for at yde anklager Di Matteo den beskyttelse, han har brug for.

Sagen er højspændt i disse dage, hvor den tidligere mafiaboss, Vito Galatolo, har vidnet i sagen om forhandlingerne mellem stat og mafia, og afsløret detaljerede planer om at slå Di Matteo ihjel.

Vi kan kun håbe, at anordningen kommer i brug, før det er for sent, så mafiaen ikke kan bruge deres endegyldige våben mod Di Matteo og retssagen om forhandlingerne: En 200-kilos bombe, der allerede er i Palermo, klar til brug.

Udgivet: Maj 2015

Share

Der er lukket for kommentarer.