• Øen for alle typer besøgende

Øen for alle typer besøgende

For den aktive er der mulighed for trekking i Siciliens bjerge og naturparker. Eller paragliding, parasailing, faldskærmsudspring og kitesurfing. Siciliens fordelagtige placering betyder, at der er vind året rundt. Hvis du har brug for et større adrenalinkick, så giver Siciliens smalle kløfter og vandløb rig mulighed for canyoning.

FiskFor den madglade er Sicilien et rent paradis. Solens stråler, Etnas frodige jord og de store have, der omkredser øen, betyder, at Siciliens råvarer er friske og smagfulde. Øens madkultur er et overflødighedshorn af de mange erobreres medbragte madvaner. Sicilien producerer et stort antal DOC-vine, og øens syv vinruter kan gøre en afholdsmand til alkoholiker.

For de naturglade har Sicilien et stort areal naturparker og beskyttede områder, der kan tilfredsstille Etnaalle. Fra Etnas både afbrændte og grønne områder til Alcantaras dybe kløfter og 50 km flodbund. De to naturreservater Madonie og Nebrodi er med deres bjerge og skov et yndet mål for vandrere og naturelskere. Sicilien har mere end 70 beskyttede områder, der hver især er kendt for deres særprægede middelhavsnatur. Saltmarkerne ved Marsala og Trapani har unik flora og fauna, og på øen Pantelleria kæmper beboerne med den vilde og smukke natur.

MondelloFor de vandglade er der talrige muligheder. Sicilien og de omkringliggende øer udgør en skærgård af unikke klippeformationer og grotter. Men også Siciliens strande er et besøg værd. Tager man lidt udenfor de store byer, kan man finde øde strande uden larm og næsten uden mennesker. Blandt andet på sydkysten, hvor man finder Torre Salsa med de uberørte strande omgivet af karakteristiske hvide klipper.

San-CataldoFor de kulturinteresserede kan Sicilien fremvise en lang række bygningsværker og andre seværdigheder, der vidner om de mange folkeslag, der har hersket på øen. De velbevarede antikke templer og teatre står spredt udover hele øen, og især grækere, normannere og arabere har sat deres præg. Palermo er et paradis for dem, der vil tage en tur igennem historien.

For de filminteresserede er Sicilien en drøm at rejse rundt på. Udover at have lagt scene til utallige film om mafiaen – herunder til scener fra Godfather – er Siciliens  jord også kendt fra blandt andet tv-serien “Kommisær Montalbano”, og flere scener fra dykkerfilmen “Big Blue” er optaget i havet ud for Siciliens østkyst.

Kontakt mig for yderligere information

Share