På tur med Palermos politi

På tur med Palermos politi

Politiets helikopter, Flyveplads BoccadifalcoI februar 2015 var jeg så heldig at blive inviteret med på tur med en gruppe frivillige fra Palermos politi. De tager et par gange om måneden en eller flere skoleklasser med rundt i to dage for at se politiets arbejde i Palermo.

På turen møder de også pårørende og venner til nogle af de mange uskyldige, der er blevet slået ihjel af mafiaen.

Jeg var med én dag. Vi så flyvepladsen Boccadifalco, hvor vi mødte de piloter og teknikere, der organiserer arbejdet. Vi var på retsmedicinsk afdeling, hvor den ansvarlige måtte ændre sit oplæg fra at handle om identificering ved hjælp af tandaftryk til i stedet at handle om identificering af forskellige typer narko.

Det var tydeligt, at han ikke ønskede at fortælle en 7.-klasse om, hvornår man har brug for at identificere ved hjælp af tandaftryk.

Vi mødte også sønnen til en uskyldigt myrdet. Giovanni Domè blev slået ihjel, da han kom i vejen for en gruppe mafiosi.

Dagen sluttede ved Palermo-forstaden Capaci. Her mødte vi en tidligere livvagt, der havde reddet livet tre gange i tjenesten. Det var hans gruppe af mænd, der var blevet slået ihjel, da mafiaen  myrdede den tidligere anklager Giovanni Falcone ved at sprænge motorvejen ved Capaci i luften.

Marts 2015

Share