Saverio Masi

Saverio Masi – forbillede eller skræmmeeksempel

IMG_4506Saverio Masi er tidligere politiagent og leder nu gruppen af livvagter, der passer på den mest udsatte offentlige anklager, Nino Di Matteo.

Som agent har han ved to forskellige lejligheder været tæt på at fange de to øverste bosser på Sicilien. Bernardo Provenzano og Matteo Messina Denaro.

Begge gange er han blevet stoppet af sine overordnede. Og begge gange har han anmeldt dem. Saverio er også vidne i en række sager om den manglende vilje til at pågribe Provenzano, herunder retssagen om forhandlingerne mellem stat og mafia.

Til gengæld er han blevet anklaget for dokumentfalsk, da han søgte refusion for en fartbøde, han havde fået i forbindelse med sit arbejde. Saverio Masi er blevet idømt otte måneders fængsel ved første instans. En dom, der blev reduceret til seks måneder ved appelretten. Sagen skulle have været afgjort ved højesteretten i oktober 2014, men høringen blev udsat.

Det er svært ikke at tro, at behandlingen af Masi har været hævn på grund af anmeldelserne. Og det har da også betydet, at flere andre agenter har trukket deres anmeldelser tilbage. De vil ikke risikere at blive udsat for samme behandling.

Saverio Masi kæmper videre, og bag ham står en masse mennesker, der ønsker sandhed og retfærdighed i Italien. Blandt andet har hovedanklageren i sagen om forhandlingerne, Nino Di Matteo, gjort det meget klart, at han står bag Saverio Masi ved at vælge ham som leder af sine livvagter. Dette er et meget klart signal om støtte og tillid.

Update, 26. april 2015.

Højesteret bekræftede i dag, søndag den 26. april 2015, dommen på 6 måneder til Saverio Masi.

Share