• Problem eller paradis – om at være turist på øen

Problem eller paradis – om at være turist på øen

Sicilien som en ø med muligheder for alle. Men film og tv-serier har haft en stor indflydelse på turismen – på godt og ondt.

Torre-SalsaSicilien er, eller kunne være, et turistparadis. Øen har alt. Kilometerlange strande, der kan give selv en vandhader som mig lyst til at hoppe i. Det klare vand der skifter i farven fra turkis og lyseblå til okkergul og sort, hvor lava dækker havbunden.

Der er sol og varme det meste af året og rige muligheder for aktivferie, for eksempel bjergklatring, trekking, rafting, eller hvis man tør, bjergbestigning på den aktive vulkan Etna.

Flere steder på Sicilien har tæt på tropisk klima, og øen har et stort antal palmer. Sicilien har mere end 70 beskyttede naturreservater og parker, der er åbne for offentligheden, og flere små øgrupper både mod nord, mod vest og mod syd. Mod øst finder vi halvøen Italien.

Det dybe hav omkring Siciliens østkyst er et af de bedste dykkersteder i verden og har lagt hav til optagelser af flere dykkerfilm og mange internationale dykkerkonkurrencer. Hvis man holder mere af det helt varme vand, kan Sicilien også tilbyde naturlige varme kilder og termer.

Højt-AgrigentoOg hvis man er interesseret i den europæiske kulturs opståen, er et besøg til Sicilien nok. Overalt på øens finder vi templer, teatre og mange andre bygningsværker, som vidner om øens mange herskere.

Foredraget vil give bud på, hvad man kan lave på ferie på Sicilien. Det vil vise, at det er en ø med muligheder for alle. Det vil også vise, hvordan fordomme fra film har haft en stor indflydelse på turismen. Den romantiske mafia findes ikke, og det syn har påvirket Sicilien på både godt og ondt.

Kontakt mig, hvis du vil booke et foredrag, eller hvis du ønsker yderligere information.

Share