Dine smagsløg vender sig aldrig til at komme hjem
Den græske filosof Diogenes sagde om sicilianerne: De spiser, som de var ved at dø, og bygger, som skulle de leve for evigt.
Siciliens madkultur er et overflødighedshorn af de mange erobreres medbragte madvaner. Især araberne satte deres præg og bragte gennem Sicilien mange goder, der i dag er en fast bestanddel af det europæiske køkken. Herunder sukker, som lagde grobunden for de søde desserter, som Sicilien er kendt for.
Siciliens markeder bugner af frugt, grønt, kød og fisk i alle farver. De kraftfulde produkter betyder desværre ofte frustration, når man vender hjem til Danmark, hvor den samme mad ikke har helt samme intense smag.
Sicilien har en meget frugtbar jord, og regionen har hele syv vinruter. Blandt de mest kendte vine er hedvine fra Marsala og den kraftige drue, Nero d’Avola.
Sicilien er en ø, og man finder ikke en kystby med respekt for sig selv uden et større fiskemarked. Jeg har aldrig smagt fisk, som når jeg har været på Sicilien, og jeg sørger altid for at få frisk fisk, når jeg spiser på restaurant.
Foredraget vil tage jer med gennem Siciliens madtraditioner og de mest kendte vine. Men ikke alt er cannoli og marcipanfigurer. I 2008 kom det første ”Punto Pizzo Free”, et supermarked, der forhandler varer fra producenter, der ikke betaler beskyttelsespenge til mafiaen, og fra beslaglagte gårde.
Kontakt mig, hvis du vil booke et foredrag, eller hvis du ønsker yderligere information.